10996768_1595056074077202_6630144780789579115_n.jpg

Λίγο πολύ, όλοι έχουμε δοκιμάσει παστουρμά. Βέβαια, ο αυθεντικός, είναι απο κρέας καμήλας. Το συγκεκριμένο αλλαντικό προέρχεται απ’ την Ασία ασχέτως πως η ονομασία του είναι τούρκικη. Η λέξη παστουρμάς προέρχεται απ’ την λέξη pastırma που σημαίνει πιεσμένο κρέας. Ο λόγος είναι οτι οι νομάδες, έπαιρναν το παστό κρέας και το έβαζαν κάτω απο την σέλα της καμήλας. Ο λόγος που το έκαναν, ήταν για να μειωθεί ο όγκος του αλλά και για να διατηρηθεί περισσότερο καιρό.

Advertisements